Kolhydrater per portion: cirka 36 gram
Andel fibrer: ca 9 gram fibrer
Utöver all den härliga och traditionella julmaten kan grönkålssallad vara gott som ett lite fräschare alternativ.
Jag tycker att denna enkla grönkålssallad med julens ingredienser passar utmärkt som tillbehör till julmaten, vad det än må vara. Både grönkål och rödkål är ingredienser som är i säsong just nu. Och de är näringsrika, färgrika och inte minst billiga ingredienser att använda.
Grönkålssalladen är enkel men serveras med en dressing som tillför det där lilla extra. Njut salladen som den är, som en lätt lunch mellan all annan julmat eller till revbensspjäll, fisk eller andra huvudrätter. Grönkålssalladen passar självklart även perfekt på smörgåsbordet.
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad havregrynsgröt med smak av jul
Ingredienser
4 portioner
1,5 dl torr quinoa
2 nävar grönkål (finhackad)
ca 1/2 rödkål (finhackad)
1 äpple
1 näve valnötter/pekannötter (ca 20 st.)
Dressing
1 msk senap
2 msk äpplecidervinäger
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 tsk honung
peppar
LÄS ÄVEN: Julgodis: Brända mandlar
Hur man gör grönkålssallad
1. Koka quinoa i den dubbla mängden vatten.
2. Rör ihop äppelbitar, finhackad kål och kokt quinoa.
3. Rör slutligen ner senapsdressingen i salladen och servera grönkålssallad med önskade tillbehör.
Du hittar fler recept från Hanna på Happyfoodstories.com.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.