Kolhydrater per portion: 25 gram
Fiber per portion: 8 gram
Det här receptet på grönsaksnudlar med fläskfärs är perfekt för alla som älskar en god jordnötssås!
Grönsaksnudlar är inga vanliga nudlar, det är helt enkelt strimlade grönsaker. Ett mycket mer blodsockervänligt alternativ.
Det här är en riktigt god, enkel och nyttig middag som jag rekommenderar att testa om du är lika förtjust i jordnötssås som jag!
PROVA ÄVEN: UGNSBAKAD BROCCOLIOMELETT
Ingredienser
För 2 portioner behöver du:
2 msk jordnötssmör
2 msk hoisinsås
2 msk soja
1 msk sriracha
1 msk honung
Saften av 1/2 lime
2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 stora morötter
1 squash
1 paket (400 gram) fläskfärs
Lite olja
1 liten rödlök
Färsk koriander
Cashewnötter
PROVA ÄVEN: VIETNAMESISK NUDELSALLAD MED SCAMPI
Så här gör du
1. Blanda samman jordnötssmör, hoisinsås, soja, sriracha, honung, limesaft, vatten och finhackad vitlök. Ställ åt sidan.
2. Strimla morötter och squash till nudlar. Själv använde jag en spiralizer, men om du inte har en sådan, kan du exempelvis skära fina strimlor med en kniv.
3. Stek färsen och löken i lite olja, häll över såsen och låt det puttra i några minuter.
4. Ånga squash- och morotsstrimlorna i någon minut.
5. Servera grönsaksnudlarna med den asiatiska köttfärssåsen, cashewnötter och färsk koriander. Hoppas det smakar bra.
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.