Kolhydrater per portion: 29 gram
Fiber per portion: 5 gram
Gul curry med torsk ger mig starka associationer till Thailand och är enligt mig den perfekta middagsrätten när man behöver lite tropiska vibbar i vintermörkret.
Grytan passar de flesta former av protein, så det går bra att byta ut torsken mot din favoritfisk, kyckling eller tofu.
PROVA ÄVEN: KRISPIG KYCKLING MED SVAMPSÅS OCH SÖTPOTATISPOMMES
Ingredienser
För 3 middagsportioner behöver du:
300 gram potatis
200 gram färsk ananas
1 stor rödlök
1 spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk sojasås
2 msk gul currypasta
1 msk fisksås
1 paket kokosmjölk
450 gram torskfilé
Färsk thaibasilika
Färsk koriander
PROVA ÄVEN: UGNSBAKAD TOMATLÅDA MED TONFISK
Så här gör du
1. Skala potatisen och skär både potatis och ananas i tärningar. Klyfta löken och paprikan, finhacka vitlöken och riv ingefäran.
2. Fräs ingefära och vitlök i olja i en het stekpanna några sekunder. Tillsätt grönsakerna (men inte ananasen) och woka tills paprikan och löken börjar mjukna.
3. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, ananas, sojasås, fisksås och några blad thaibasilika och låt grytan småputtra tills potatisen är nästan mjuk.
4. När potatisen börjar att bli färdig, lägg ner fisken i grytan, sänk värmen något, lägg på locket och låt fisken ångkokas tills den är fast och ogenomskinlig.
5. Servera grytan med färsk thaibasilika och koriander.
Hoppas det smakar bra!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.