Kolhydrater: 53 gram per portion Varav 6 gram fiber
Den här näringsrika halloumibowlen är riktigt rejäl och mättande och full av goda saker.
Du kan självklart byta ut grönsakerna mot andra ingredienser du tycker om. Och förresten, om du vill kan du byta ut halloumin mot fisk, kyckling eller annat kött.
PROVA ÄVEN: Grön gratäng med blomkål och kikärtor
Ingredienser
2 portioner
100 g fullkornsris (torrt)
1 sötpotatis
1 morot
1 rödlök
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk franska örter
salt + peppar
50 g färsk spenat
200 g halloumi
Tillagning
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala sötpotatisen och skär i små tärningar. Skär moroten och löken i tunna skivor. Lägg sötpotatisen, moroten och löken i en ugnsfast form, och ringla över kryddorna och oljan. Grädda i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter. Vänd ner spenaten när grönsakerna är mjuka och låt den falla ihop.
3. Skär halloumin i tunna skivor och stek dem tills de får en gyllene färg i en stekpanna.
4. Servera ris, grönsaker och halloumi i en skål.
PROVA ÄVEN: Pastasallad med broccoli
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.