Mat och recept

Halloumibowl med grönsaker och fullkornsris

Publicerad för första gången: 30.01.25
Halloumibowl med grönsaker och fullkornsris Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater: 53 gram per portion
Varav 6 gram fiber

Den här näringsrika halloumibowlen är riktigt rejäl och mättande och full av goda saker.

Du kan självklart byta ut grönsakerna mot andra ingredienser du tycker om. Och förresten, om du vill kan du byta ut halloumin mot fisk, kyckling eller annat kött.

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Grön gratäng med blomkål och kikärtor

Ingredienser

2 portioner

100 g fullkornsris (torrt)
1 sötpotatis
1 morot
1 rödlök
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk franska örter
salt + peppar
50 g färsk spenat
200 g halloumi

Tillagning

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skala sötpotatisen och skär i små tärningar. Skär moroten och löken i tunna skivor. Lägg sötpotatisen, moroten och löken i en ugnsfast form, och ringla över kryddorna och oljan. Grädda i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter. Vänd ner spenaten när grönsakerna är mjuka och låt den falla ihop.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

3. Skär halloumin i tunna skivor och stek dem tills de får en gyllene färg i en stekpanna.

4. Servera ris, grönsaker och halloumi i en skål.

PROVA ÄVEN: Pastasallad med broccoli

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig