Kolhydrater per portion: 7 gram
Fiber per portion: 1 gram
Det här är ett enkelt recept på hemmagjord gräddglass, som ger en riktig sommarsmak – och den görs helt utan glassmaskin.
Inget är så somrigt som glass med bär du har plockat från trädgården! Men om du inte har tillgång till ett körsbärsträd kan du självklart köpa bären i affären.
Detta recept har inget tillsatt socker, istället har jag använt Sukrin.
PROVA ÄVEN: Keso-våffla
Ingredienser
Till en liten brödform (4 portioner) behöver du:
3 dl vispgrädde
1 ägg
30 gram Sukrin+ eller 50–60 gram Sukrin Gold
Några droppar vaniljessens
250 gram körsbär (eller klarbär, men håll tillbaka på sötningen)
1–2 msk Sukrin gold
1 tsk majsstärkelse
Tillvägagångssätt
1. Börja med att rensa bären. Du ska ha 250 gram färdigrensade bär. Koka upp bären med lite sötning och vispa sedan i 1 tsk majsmjölsredning. Låt kompotten puttra tills den tjocknar och bären har mjuknat.
2. Kyl ner kompotten helt i kylskåpet.
3. Vispa äggblandningen, Sukrin och vaniljessens i en skål.
4. Vispa grädden krämig i en annan skål och vänd sedan ner den i äggblandningen.
5. Häll gräddglassblandningen i en brödform och fördela körsbärskompotten över den. Använd en sked och teckna några “vågor” i glassen.
6. Frys in glassen, gärna över natten, och låt den tina 5 minuter på köksbänken före servering.
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor
PROVA ÄVEN: Mandelkakor med havre och dadlar
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.