Passar utmärkt för alla åldrar och en sommar som denna.
Ingredienser till ca 6 glas:
10 st kex
(digestive)
200 gram färskost
1,5 dl florsocker (sukrin melis)
1 st lime
2 dl grädde
250 gram färska jordgubbar + lite extra
Gör så här:
Krossa kexen till smulor och fördela i 6 glas. Ställ åt sidan.
Tvätta bären och skär bort den gröna kvisten på jordgubbarna. Mixa bären med exempelvis en stavmixer i en bunke tills det blir som sås.
Blanda färskost och jordgubbssåsen väl. Addera försiktigt florsockret samt rivet skal från en lime och saften från en halv lime.
I en annan skål vispar du grädden så den blir fluffig. Vänd ner grädden med färskosten och jordgubbssåsen.
Fördela sedan smeten ovanpå kexsmulorna och toppa sedan med lite extra vispad grädde samt jordgubbar!
PROVA ÄVEN: Panna cotta med yoghurt
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.