Mat och recept

Sockerfri julgodis: brända mandlar

Publicerad för första gången: 21.12.18 | Senast redigerad: 10.11.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
brända mandlar, perfekt julgodis Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per näve/20 g: ca 1,5 g

Brända mandlar tillhör i mitt tycke det godaste julgodiset. Det bästa av allt är att det även är väldigt enkelt att laga en sockerfri variant!

Du behöver bara några få ingredienser för att göra brända mandlar, och tillagningen går snabbt. Vips har du en burk fylld med sockerfria, frasande goda mandlar! Perfekt julgodis.

Accu-Chek Instant

Dessa små godsaker är inte bara sockerfria brända mandlar, utan även rika på nyttiga fettsyror samt vitaminer, mineraler och fibrer. Du kan med gott samvete tryggt njuta av dem varje dag under hela julen. Hoppas det smakar!

LÄS ÄVEN: Äntligen jul

Ingredienser

Recept på en liten burk brände mandlar

250 g mandlar
0,5 dl Sukrin Gold
2 msk vatten
1 nypa salt
1 nypa vanilj (kan utelämnas)
2 tsk kokosolja/smör

LÄS ÄVEN: Grönkålssallad – ett lättare tillbehör till julmaten

Accu-Chek Mobile
Brända mandlar, perfekt julgodis
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Gör så här

1. Börja med att rosta mandlarna på en bakplåt i ugnen i ca tio minuter vid 180 grader.

2. Smält ihop sukrin, vatten, salt, vanilj och fett i en stekpanna under omrörning. Se upp så att massan inte bränns vid.

3. Lägg i mandlarna i stekpannan och blanda runt ordentligt. Häll blandningen på en ugnsplåt och låt svalna.

4. Knäck isär de brända mandlarna från varandra innan du flyttar över dem till en tät förvaringsburk.

Du hittar fler recept från Hanna på Happyfoodstories.com.

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad havregrynsgröt med smak av jul

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant