Kolhydrater per cookie: 11,5 gram
Fiber per cookie: 4 gram
Dessa kanelcookies innehåller mandelmjöl och fullkornsmjöl av havre, vilket gör dem mer fiberrika och mättande än vanliga cookies. Dessutom är de gjorda med sötningsmedel istället för socker.
Krispiga utanpå och mjuka inuti – precis som det ska vara! Har du gjort cookies med denna smakskombination förut? En underskattad klassiker enligt mig, och som jag tycker slår chokladcookies när det kommer till mina favoritsmaker.
För att garantera krispiga kanter har jag valt att skippa ägget, då det efter min erfarenhet gör att cookies utan tillsatt socker blir mjuka och kakliknande i konsistensen.
PROVA ÄVEN: KRISPIG GRANOLA MED KANEL, NÖTTER OCH TORKAD FRUKT
Ingredienser
För 8 cookies behöver du:
80 gram rumstempererat smör
50 gram Sukrin Gold eller liknande.
30 gram Sukrinsirap eller liknande.
50 gram mandelmjöl
30 gram havremjöl
50 gram lättkokta havregryn
1 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 gram russin
PROVA ÄVEN: MANDELKAKOR MED HAVRE OCH DADLAR
Så här gör du
- Värm ugnen till 200 grader med över- och undervärme.
- Vispa smör, Sukrinsirap och Sukrin Gold tills det blir luftigt.
- Tillsätt de torra ingredienserna, bortsett från russinen, och blanda till en jämn kakdeg.
- Ha därefter i russinen och blanda ordentligt.
- Forma till 8 små kulor på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 6–7 minuter. Låt kakorna svalna något innan servering J
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.