Kolhydrater: 0 g per 100
Lammsadel med örter och senap är helt ljuvligt! Detta är fint kött som med fördel kan serveras på allmänna helgdagar.
Detta är samma kött som du gör kotletter av, dvs ytterfilén tillsammans med revbenen. Skillnaden är att här sitter allt fortfarande ihop.
Tips! En del trimmar benbitarna som sticker upp och lägger upp lammsadeln som en krona. Det ser fint ut, så om du vill göra något som är lite utöver det vanliga kan du söka på lammkrona på youtube och imponera på gästerna. Kronan skärs då upp på bordet medan gästerna ser på.
Ingredienser
1 lammsadel/lammrygg, ca 7-800 g
2 msk rosmarin
2 msk persilja
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Tips! En rödvinssås passar utmärkt till detta kött.
PROVA GÄRNA: Fläskkotletter med kaprissås
Så gör du:
1. Låt köttet ligga i rumstemperatur 1-2 timmar.
2. Sätt ugnen på 160 grader.
3. Bryn köttet på båda sidor i lite smör.
4. Gnid in köttet med örter, senap, finhackad vitlök, salt och peppar.
5. Lägg i ugnsfast form och stek i 20-25 minuter (kärntemperatur på 60-65 grader är medium).
6. Låt vila i ca 15 minuter innan du serverar.
Tips! Det här köttet är bäst om det steks lätt rosa – det kan lätt bli lite torrt annars – men om någon av gästerna vill ha sitt kött mer genomstekt kan du steka några av bitarna lite till efter att de har skurits upp, så att de inte längre har en så rosa nyans.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.