Kolhydrater per portion: ca 40 g
Om du vill spara tid är laxcurry perfekt att laga i ugnen istället för i en gryta. Hälsosam middag på nolltid!
Den här formen med laxcurry, gjord med kokosmjölk och grönsaker är smakrik och perfekt som vardagsmiddag. Använd gärna andra grönsaker om du vill. Servera med önskade tillbehör, exempelvis ris, quinoa eller korngryn.
LÄS ÄVEN: Paj med ugnsbakade grönsaker och feta
Ingredienser
2 portioner
2 laxfiléer
200 g kokosmjölk
300 g grönsaksbuljong
1 msk curry
1 tsk paprikakrydda
¼ huvudkål
¼ broccoli
1 sötpotatis
1 lök
2 vitlöksklyftor
½ chili
3 cm ingefära, finhackad
peppar
LÄS ÄVEN: Tacobowl med lax
Tillagning
1. Skala sötpotatisen och dela i små tärningar. Skär löken och kålen i tunna skivor och broccolin i buketter. Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form tillsammans med den finhackade vitlöken, chilin och ingefäran.
2. Häll kokosmjölk, grönsaksbuljong och kryddor över grönsakerna och vänd ihop så att grönsakerna täcks helt av vätska. Lägg laxen mitt i formen och strö över lite peppar.
3. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter tills grönsakerna och laxen är genomstekt.
4. Servera med önskade tillbehör.
LÄS ÄVEN: Röd curry med scampi och grönsaker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.