Kolhydrater per portion: 33 gram
Fibrer: 7 gram
Laxform med tomatpesto är en perfekt näringsrik och enkel vardagsmiddag som sköter sig själv i ugnen.
Jag serverar den här rätten med sallat och quinoa, men det fungerar lika bra att servera den med fullkornsris, pasta eller med bara en grön sallad vid sidan av.
PROVA ÄVEN: Torsk i ugn med kapris, fänkål och sommarkål
Ingredienser
1 porsjon
1 laxfilé à 125 g
1 msk röd pesto
½ sötpotatis
15 st körsbärstomater
½ squash
1 msk olivolja
salt + peppar
sallad och quinoa för servering (efter önskemål)
Tillagning
1. Dela sötpotatisen och squashen i medelstora bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med lax och körsbärstomater.
2. Bred pesto över laxen, och ringla olja och kryddor över grönsakerna.
3. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter tills grönsakerna och fisken är genomstekta.
4. Servera laxform med tomatpesto med önskade tillbehör.
PROVA ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.