Kolhydrater per portion: 44 gram
Fiber: 10 gram
Laxsallad med chilimajo är en hälsosam och enkel middag so kan varieras med de grönsaker som du har i kylskåpet.
Snabba middagssallader som denna, med ett bra urval av färgglada grönsaker och ugnsbakad fisk, är en helt perfekt middag när du inte vet vad du ska äta. Du har kanske en frusen laxfilé i frysen och diverse grönsaksrester? Då är det här ett bra middagstips. Byt gärna ut grönsakerna mot sådana som du har liggande. Här fungerar det också riktigt bra med ugnsbakad svamp, morot, sparrisbönor och/eller ärtor.
OBS! Antal kolhydrater beror på vilka grönsaker du väljer. Med de grönsaker som jag har valt här innehåller rätten 44 gram kolhydrater per portion (varav 10 gram är fibrer), men du kan minska mängden kolhydrater genom att välja andra ingredienser.
LÄS ÄVEN: Halloumibowl och ugnsbakade rotfrukter
Ingredienser
1 portion
½ sötpotatis
½ paprika
½ squash
en laxfilé
1 msk sesamfrön
salt och peppar
olivolja
en rejäl näve spenat och/eller ruccola
1/4 broccoli
syltad rödlök (kan skippas eller bytas ut mot ugnsstekt lök)
1 msk lättmajonnäs
¼ tsk sriracha (chilisås)
LÄS ÄVEN: Rotfruktssallad med ägg och tahini
Tillagning
- Tärna sötpotatisen, och dela paprika och squash i lagom stora bitar. Lägg grönsakerna på en bakplåt och ringla över olja och salt och peppar. Lägg laxen bredvid grönsakerna och toppa med sesamfrön och lite peppar. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15-20 minuter.
- Dela broccolin i små buketter och ånga snabbt.
- Vänd ihop majonnäs och sriracha till chilimajo.
- Fördela sallad i en skål och lägg över alla grönsakerna och den ugnsbakade laxen. Servera med chilimajo.
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.