Kolhydrater per kaka: 17 g, varav 4 g fiber
Mandelkakor med havre och dadlar är saftiga, näringsrika kakor utan mjölk eller gluten.
Du behöver en bra matberedare eller mixer för att mixa allt till ett fint mjöl. Kakorna är både mjölk- och glutenfria och är ett bra alternativ om du behöver det.
Tips! Blanda gärna i andra nötter, frön eller torkad frukt efter egen smak.
PROVA ÄVEN: YOGHURTMOUSSE MED BLÅBÄR OCH VANILJ
Ingredienser
Cirka 16 kakor
1 dl havregryn
½ dl mandlar
½ dl kokosflingor
½ tsk salt
en nypa ren vanilj
1 tsk kanel
250 g dadlar utan kärnor
2 msk kokosolja
½ dl finhackade valnötter
Så här gör du
1. Häll ner havregryn, mandlar, kokosflingor och kryddor i en mixer eller matberedare och blanda tills det blir till mjöl.
2. Hacka dadlarna i bitar och blanda ner i mandel- och havreblandningen. Kör maskinen tills dadlarna är finfördelade och du har en jämn, kletig deg.
3. Blanda ner kokosoljan. Degen ska nu vara klibbig och lätt att forma.
4. Lägg över degen i en bunke. Finhacka valnötterna och vänd ner dem i degen.
5. Rulla kulor, lite större än pingisbollar, och lägg dem på en bakplåt. Tryck till kulorna tills du får kakor som är cirka 1 cm tjocka.
6. Baka i ugnen på 180 grader i 6–8 minuter. Akta så att kakorna inte bränns vid. De är som godast när de är saftiga och fortfarande lite mjuka.
7. Förvara i en försluten burk i upp till ett par veckor.
PROVA ÄVEN: SCONES MED HAVRE, BIOLA OCH VALNÖTTER
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.