Kolhydrater per portion: 63 gram
Fiber per portion: 8 gram
Mexikansk gryta med kyckling är en väldigt enkel och god vardagsmiddag.
Den här grytan slänger du ihop på samma tid som det tar för riset att koka färdigt – det gillar vi! Det är en rätt som passar perfekt att laga när du vill ha en snabb och välsmakande middag.
PROVA ÄVEN: SQUASHLASAGNE MED RICOTTA OCH FETAOST
Ingredienser
För fyra portioner:
1 stor rödlök (100 g)
1/2–1 röd chili
1 röd paprika (100 g)
1 liten burk majs
400 gram kycklingfilé
1 paket krossade tomater
1 paket chilibönor
2 msk matolja
1 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk creme fraiche
1 avokado
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
200 gram fullkornsris
Färsk koriander
PROVA ÄVEN: GRÖN SUPERSOPPA MED ÄRTOR, KÅLROT OCH GRÖNKÅL
Så här gör du
- Koka fullkornsriset enligt anvisningarna.
- Ta fram en bred gryta med tjock botten. Hacka lök, vitlök och chili och stek i lite olja tills löken är genomskinlig. Tillsätt spiskummin och rökt paprikapulver.
- Lägg i paprikan, skuren i bitar och låt det hela puttra i några minuter. Lägg grönsakerna åt sidan i en skål medan du bryner kycklingbitarna i lite olja.
- När kycklingen har fått lite färg, lägger du tillbaka grönsakerna i grytan och tillsätter de krossade tomaterna, den nedsmulade buljongtärningen och majsen. Låt det puttra i några minuter och häll sedan ner chilibönorna (tillsammans med såsen).
- Medan grytan puttrar färdigt kan du göra guacamole genom att köra creme fraiche, hackad vitlök, salt och peppar till en jämn röra i en matberedare eller med en stavmixer.
- Servera grytan med ris, guacamole och färsk koriander. Hoppas det smakar bra.
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
PROVA ÄVEN: GRILLSPETT PÅ FLÄSKKÖTT MED KRÄMIG PAPRIKA
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.