Mat och recept

Minipizza på auberginebotten

Publicerad för första gången: 02.10.24
Minipizza på auberginebotten Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per portion (6 minipizzor): 14 gram
Fiber per portion (6 minipizzor): 14 gram

De här minipizzorna är perfekt som lyxlunch, till kvällsmyset eller som tillskott på tapasbordet! Och de är både blodockervänliga och glutenfria.

De är verkligen läckra, och det är inte lätt att sluta innan man har ätit upp alla!

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Minipizzorna är både blodockervänliga och glutenfria tack vare auberginens roll som pizzabotten. Aubergine har nämligen ett lågt innehåll av nedbrytbara kolhydrater, samtidigt som den innehåller en hög halt av kostfiber.

PROVA ÄVEN: Fetakräm med bakade rotfrukter

Ingredienser

Till ca 12 pizzor eller 2 middagsportioner behöver du:

1 aubergine
4-5 msk pizzasås (gärna italiensk, konserverad)
Ca 100 gram riven ost
Lite ädelost (kan uteslutas)
Ett par skivor rödlök
3-4 soltorkade tomater, skurna i bitar
3 skivor Serrano- eller Parmaskinka, strimlad
Lite olja, salt och peppar
ruccola eller annan grönsallad till servering

Foto: Andrea Jensen Moth.

Tillagning

1. Värm ugnen till 210 grader.

Accu-Chek Instant

2. Skär auberginen i skivor på ca 1 cm tjocklek. Jag fick 12 skivor.

3. Pensla skivorna med lite olja och mal lite salt och peppar över dem. Stek i ca 15-20 min tills skivorna har fått en gyllene färg.

4. Toppa de stekta aubergineskivorna med ca 1 tsk tomatsås, en liten handfull riven ost, lite ädelost, rödlök och soltorkad tomat. Strö ut den strimlade skinkan överst.

5. Ugnsbaka sedan pizzorna tills osten har blivit gyllenbrun och toppa med färsk ruccola när du tar ut dem från ugnen. Hoppas det smakar bra!

PROVA ÄVEN: Grön lasagne

Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant