Denna färgglada sallad innehåller massor av bra näring och är dessutom en bra källa till fiber. Byt gärna ut ugnsbakad sötpotatis mot exempelvis squash, aubergine och/eller paprika, om du vill ha en rätt med lite mindre kolhydrater.
Kolhydrater per portion: 31 gram, Fiber: 14 gram
Detta behöver du:
½ sötpotatis
½ msk olivolja
1/6 msk peppar
90 g kikärter
1 msk tahini
1 tsk senap
¼ tsk peppar
2 msk vatten
1 näve färsk spenat
6 st körsbärstomater, finhackade
1 näve alfagroddar (eller andra groddar)
½ liten avokado i skivor
2-3 skivor halloumi
LÄS ÄVEN: Mozzarella sallad med nektariner
Så gör du:
- Dela sötpotatisen i tärningar och grädda med lite olja och peppar i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
- Vänd ihop tahini med senap, peppar och vatten. Blanda därefter kikärterna i tahinidressingen.
- Stek halloumi i en het stekpanna tills den är gyllene.
- Fördela spenaten i en stor skål, tillsammans med bakad sötpotatis, kikärter, tomat, groddar, halloumi och avokado.
LÄS ÄVEN: Tomatpanna med kikärter
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.