Kolhydrater: 41 gram per portion
Fiber: 8 gram
Detta är det mest mättande havregrynsgröten du kan äta! (Med video)
Det här receptet avser en portion men kan enkelt tredubblas för en snabb och enkel frukost under hela veckan! Även om det kan låta konstigt är ägget den hemliga ingrediensen i det här receptet! Genom att lägga till ett ägg till din havregrynsgröt blir gröten fullmatad med protein och får även en krämig konsistens.
Om jordgubbar inte är ”din kopp te”, använder du bara bananer eller någon annan frukt istället!
Titta på videon längre ner i artikeln för att se hur man gör näringsrik havregrynsgröt.
LÄS ÄVEN: Superfrukost: Glutenfri bovete- och chiagröt
Ingredienser
1 portion
1 dl klippta havrekärnor/Steel Cut Oats
2 dl vatten
1 ägg
1 dl blåbär
1 dl jordgubbar
1/4 äpple
1 msk mandelsmör
en nypa salt
kanel
LÄS ÄVEN: Recept på Kyckling Piccata
Så gör du näringsrik havregrynsgröt
1. Häll havregrynen i en kastrull. Tillsätt vatten och koka tills havregrynen får en tjock konsistens (5 min).
2. Medan havregrynen kokar skär du äpplet i stora bitar och gör sedan samma sak med jordgubbarna.
3. När havregrynen har absorberat det mesta av vattnet knäcker du ägget i grytan och tillsätter en nypa salt. Se till att hela tiden röra om i gröten efter att ägget har tillsatts. (Om ägget tillåts koagulera blir det istället äggröra.) När ägget har blandats ut helt med havregrynen häller du upp gröten i en skål.
4. Lägg äppelbitarna, jordgubbarna och blåbären på gröten. Toppa med mandelsmör och lite kanel, allt efter dina preferenser.
LÄS ÄVEN: Recept på en Grön god grej
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.