Kolhydrater per portion: 56 gram
Fiber per portion: 17 gram
Den här nudelsalladen med sprödstekt tofu bockar för alla de viktigaste rutorna: den är mättande, full av smak, krispig och färgglad.
Är du skeptisk till tofu? Då hoppas jag att du låter dig övertygas att testa den här rätten och kanske kan börja gilla denna proteinrika produkt – precis som jag!
PROVA ÄVEN: Tonfiskburgare med senapsdressing
För 2 middagsportioner behöver du:
250 gram fast tofu (från kyldisken)
1 msk maizena
1 msk raps-/solros-/sojaolja
1 msk sesamolja
1 påse grönkålsmix (jag valde en med morötter och sockerärtor)
½ stor eller 1 hel liten mango
½ rödlök
100 g fullkornsnudlar
1 vitlöksklyfta
2 msk soja (saltreducerad)
1 msk risvinäger
1 msk sukrinsirap
1 handfull cashewnötter
Färsk koriander
Så gör du:
- Blanda sojasås, risvinäger och Sukrinsirap till en dressing.
- Lägg tvättad och skuren grönkål i en salladsskål, häll dressing över och ”knåda” kålen så att den blir mindre svårtuggad. Skär mangon i skivor och löken i ringar och blanda med kålen.
- Torka tufon ordentligt med lite hushållspapper och skär den i lagom stora tärningar. Lägg tärningarna i en skål med majsstärkelse och blanda väl så att alla bitarna täcks av ett tunt lager stärkelse.
- Värm matolja och sesamolja i en stekpanna och fräs en hackad vitlöksklyfta. Häll i tofun och stek på relativt hög värme tills bitarna är spröda och gyllene. Krydda med lite salt, peppa och ev. chiliflakes efter önskemål.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och blanda nudlarna och kålsalladen.
- Lägg upp nudelsalladen i middagsskålar och toppa med krispig tofu, färsk koriander och salta cashewnötter. Hoppas det smakar!
PROVA ÄVEN: Grön lasagne
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.