Mat och recept

Pannacotta med julkryddor

Publicerad för första gången: 06.12.24
Pannacotta med julkryddor Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per portion: 4,5 gram
Fiber per portion: 0 gram

Julen närmar sig, och här får du recept på en utsökt efterrätt med julsmaker som passar perfekt till julbordet!

Pannacotta är lätt att göra och är en fantastisk efterrätt att servera till gästerna, då man gör den klar dagen innan.

Accu-Chek Instant

LÆS OGSÅ: Tre enkla julrecept

Ingredienser

Till 6 portioner behöver du:

6 dl grädde
2 dl mjölk
3 tsk flytande sötningsmedel Natreen
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk malen kanel
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen ingefära
5 blad gelatin

LÆS OGSÅ: Kanelcookies med havre och russin

Tillagning

  1. Koka upp grädde, mjölk, sötningsmedel och kryddor under omrörning i botten av kastrullen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. När gräddblandningen har kokat upp, stäng av värmen, krama ur vattnet ur gelatinet och tillsätt det i blandningen.
  4. Rör om tills allt gelatin har löst sig och dela upp pannacottan-blandningen i sex små dessertglas.
  5. Låt puddingarna stå i kylskåpet och stelna under natten. Hoppas det smakar bra!

Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant