Kolhydrater per portion: 4,5 gram
Fiber per portion: 0 gram
Julen närmar sig, och här får du recept på en utsökt efterrätt med julsmaker som passar perfekt till julbordet!
Pannacotta är lätt att göra och är en fantastisk efterrätt att servera till gästerna, då man gör den klar dagen innan.
LÆS OGSÅ: Tre enkla julrecept
Ingredienser
Till 6 portioner behöver du:
6 dl grädde
2 dl mjölk
3 tsk flytande sötningsmedel Natreen
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk malen kanel
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen ingefära
5 blad gelatin
LÆS OGSÅ: Kanelcookies med havre och russin
Tillagning
- Koka upp grädde, mjölk, sötningsmedel och kryddor under omrörning i botten av kastrullen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- När gräddblandningen har kokat upp, stäng av värmen, krama ur vattnet ur gelatinet och tillsätt det i blandningen.
- Rör om tills allt gelatin har löst sig och dela upp pannacottan-blandningen i sex små dessertglas.
- Låt puddingarna stå i kylskåpet och stelna under natten. Hoppas det smakar bra!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.