Kolhydrater per portion: 56 gram
Fiber per portion: 8 gram
Detta är en twist på en av de största succéerna hittills på internet: gratinerad feta-pasta. Här tillagad med fullkornspasta för mycket kostfiber och en massa tomater för en rejäl dos antioxidanter. Supergott!
För 4 portioner behöver du:
½ kg körsbärstomater (eller vanliga tomater delade i båtar)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 block fetaost (200 gram)
½ dl god olivolja
300 g fullkornspasta
2 kycklingfiléer (400 gram)
Peppar
En nypa chiliflakes
1 tsk oregano
Garnering: riven parmesanost, samt ruccolasallad och/eller färsk basilika
PROVA ÄVEN: Jackfruit-curry med sötpotatis och gult ris
Så gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
- Dela körsbärstomaterna i två, skär rödlöken i strimlor och krossa vitlöksklyftorna med knivbladet.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och gör lite plats i mitten där du lägger fetaosten.
- Ringla olivoljan över tomaterna och osten och strö oregano och chiliflakes över. Avsluta gärna med att mala lite peppar över alltsammans innan du ställer in formen mitt i ugnen och gräddar pastasåsen i en halvtimme.
- Medan pastasåsen görs klar i ugnen skär du kycklingen i strimlor och steker den i stekpanna med lite salt och peppar. Koka även pastan.
- När formen har tagits ut ur ugnen mosar du fetaosten och tomaterna/löken så fint eller grovt som du vill ha din sås.
- Häll den färdigkokta pastan och den stekta kycklingen i ugnsformen och blanda väl med såsen. Servera pastarätten med lite riven parmesan och ruccola eller basilika.
PROVA ÄVEN: Fetakräm med bakade rotfrukter
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.