Kolhydrater: 100 g per portion Varav 36 g fiber
Den här pastaformen med svamp är otroligt god och full av bra näring.
Genom att minska mängden pasta till förmån för mer grönsaker och baljväxter gör du pastamåltiden snällare mot ditt blodsocker. Jag åt detta med friterad halloumi vid sidan av.
Ät som den är, eller servera till fisk, halloumi eller kött.
PROVA ÄVEN: Grön gratäng med blomkål och kikärtor
Ingredienser
2 portioner
1 sötpotatis
1 aubergine
1 rödlök
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1 msk torkad oregano
salt och peppar
150 g pasta (skruvar eller rör)
en burk kikärtor
1 msk grön pesto
1 msk hackad soltorkad tomat
1 avokado
Tillagning
1. Tärna auberginen och sötpotatisen och skiva löken och svampen. Lägg aubergine, lök, svamp och sötpotatis i en ugnssäker form och ringla över olja och kryddor. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Skölj kikärtorna ordentligt. Skär avokadon i bitar. Vänd ner kikärtorna och de soltorkade tomaterna i grönsakerna som stått i ugnen. Vänd till sist ner pastan och peston.
PROVA ÄVEN: Pastasallad med broccoli
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.