De här frallorna svänger du ihop på nolltid, och de är riktigt goda till de flesta typer av pålägg, men även som tillbehör till soppor och grytor.
Kolhydrater per fralla: 21 gram, Fiber: 5 gram, Protein: 13 gram
I det här receptet har jag lagt till chiafrön, linfrön och solroskärnor för att öka fiberinnehållet. Du kan naturligtvis skippa fröna, eller välja andra frön än de i receptet beroende på vad du föredrar. Frallorna kan även frysas, för att lätt kunna tas fram när du behöver något hälsosamt och enkelt. Om du väljer glutenfria havregryn, blir frallorna helt glutenfria.
LÄS ÄVEN: Tomatpanna med kikärter
Detta behöver du:
För 4 frallor:
2 ägg
100 g keso
50 g yoghurt naturell
125 g havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1 msk linfrön
1 msk pumpafrön
Så gör du:
1. Blanda ägg, yoghurt och keso till en slät röra med en stavmixer.
2. Vänd i bakpulver, havregryn och frön. Degen ska nu vara tillräckligt fast för att
kunna formas.
3. Forma fyra frallor med en sked och lägg upp dem på en bakplåt.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen på 200 grader i cirka 12 minuter.
5. Låt svalna och ät direkt eller frys in.
LÄS ÄVEN: Mozzarella sallad med nektariner
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.