Kolhydrater: med vanlig mörk choklad (70 % kakao) kommer kakan att innehålla cirka 15–18 g per 100 g.
Att kakan innehåller tofu märks inte när du äter den. Kakan har en krämig konsistens och smakar intensivt av mörk choklad. Perfekt för mys en helt vanlig vardag.
- Chokladkaka
- 75 g sockerfri choklad (70 % kakao)
- ½ msk kakaopulver
- 100 g tofu (neutral smak)
- 2 msk sukrin
- 2 msk gammaldags mjölk (med en fetthalt på minst 3,5 %)
- ½ tsk vaniljpulver
Receptet räcker till två små formar.
Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad. Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa. Häll över i lämpliga formar och låt stå i kylen i några timmar. Njut!
Tips! Servera med jordgubbssås av frysta bär, lite vatten och sukrinflorsocker (kör i mixer).
Tofu – få kolhydrater och mycket protein
Tofu tillverkas av sojamjölk (från sojabönor) och är stapelmat i flera asiatiska länder. Tofu har ett lågt innehåll av kolhydrater (cirka 1 g per 100 g), är rikt på protein och mycket fettsnålt. Du kan köpa tofu i välsorterade livsmedelsbutiker samt i de flesta asiatiska matbutiker.
Kolhydratinnehåll
Kolhydraterna i denna dessert kommer huvudsakligen från den mörka chokladen och varierar beroende på vilken typ av choklad du väljer. Med vanlig mörk choklad med 70 % kakao kommer kakan att innehålla cirka 15–18 g per 100 g.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.