Kolhydrater per portion: 47 gram
Fibrer: 18 gram
Stekt ris behöver inte vara en kolhydratbomb. Lägg till mer grönsaker och protein så får du en suverän, snabblagad rätt gjord på matrester. Tillsätt gärna mer grönsaker, till exempel morot och/eller paprika.
Detta behöver du:
1 portion
1 msk olivolja
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
50 g ärter
50 g edamamebönor
6 kuber fryst spenat
50 g kokt ris
120 g kikärter
2 ägg
PROVA ÄVEN: Mozzarellasalat med nektariner
Förslag på serveringstillbehör:
Inlagd ingefära
Syltad rödlök
Koriander
Sriracha
Lime
Så gör du:
- Finhacka vitlöken, ingefäran och rödlöken och stek gyllene i lite olja.
- Tillsätt ärtor, edamamebönor och spenat och stek tills allt har tinat.
- Tillsätt kokt ris, kikärter och ägg och stek tills äggen har blandats med övriga ingredienser och ”satt sig”.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med önskade tillbehör.
PROVA ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.