Kolhydrater: Ca 2 g per 100
Lammlägg i gryta är så enkelt att laga och blir så otroligt gott! Allt du behöver är en gjutjärnsgryta, bra råvaror och tid. Det vill säga: tid att vänta.
Själva förberedelserna til lammlägg i gryta tar bara några minuter. Ställ in grytan i ugnen, vänta några timmar och njut lammläggen
Detta behöver du:
(2 portioner)
2 lammlägg
1 msk fänkålsfrön
1 msk korianderfrön
½ msk oregano
1 tsk salt
½ msk chiliflingor
3 vitlöksklyftor
1 lök
2 dl rödvin
1 morot
1 tomat
Smör till stekning
LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad
Så gör du:
1. Låt lammläggen ligga i rumstemperatur i ett par timmar om du har möjlighet.
2. Sätt ugnen på 220 grader.
3. Krossa kryddor och vitlök, till exempel i en mortel.
4. Hacka löken, moroten och tomaten i små tärningar.
5. Bryn lammläggen ordentligt på alla sidor i lite smör och lägg åt sidan.
6. Fräs löken i lite smör på medelhög värme tills den är blank och mjuk, ca fem minuter.
7. Tillsätt kryddor, vitlök och tomat och fräs i grytan i ett par minuter under omrörning (se upp så att det inte bränns vid).
8. Tillsätt rödvin, morot, salt och lammlägg.
9. Lägg på locket på grytan, ställ in den i ugnen och sänk temperaturen till 120 grader. Låt stå i 3-4 timmar. Vätskan kan du använda som sky eller för att reda en tjock sås.
En ny favorit med höstens lamm?
LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.