Livet och diabetes Mat och recept

Recept på lammlägg i gryta

Publicerad för första gången: 19.11.20
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Recept på lammlägg i gryta Foto: Hanne Storhaug Jensen

Kolhydrater: Ca 2 g per 100

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Lammlägg i gryta är så enkelt att laga och blir så otroligt gott! Allt du behöver är en gjutjärnsgryta, bra råvaror och tid. Det vill säga: tid att vänta.

Själva förberedelserna til lammlägg i gryta tar bara några minuter. Ställ in grytan i ugnen, vänta några timmar och njut lammläggen

Detta behöver du:

(2 portioner)

2 lammlägg
1 msk fänkålsfrön
1 msk korianderfrön
½ msk oregano
1 tsk salt
½ msk chiliflingor
3 vitlöksklyftor
1 lök
2 dl rödvin
1 morot
1 tomat
Smör till stekning

LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad

Så gör du:

1. Låt lammläggen ligga i rumstemperatur i ett par timmar om du har möjlighet.

Accu-Chek Mobile

2. Sätt ugnen på 220 grader.

3. Krossa kryddor och vitlök, till exempel i en mortel.

4. Hacka löken, moroten och tomaten i små tärningar.

5. Bryn lammläggen ordentligt på alla sidor i lite smör och lägg åt sidan.

6. Fräs löken i lite smör på medelhög värme tills den är blank och mjuk, ca fem minuter.

7. Tillsätt kryddor, vitlök och tomat och fräs i grytan i ett par minuter under omrörning (se upp så att det inte bränns vid).

8. Tillsätt rödvin, morot, salt och lammlägg.

9. Lägg på locket på grytan, ställ in den i ugnen och sänk temperaturen till 120 grader. Låt stå i 3-4 timmar. Vätskan kan du använda som sky eller för att reda en tjock sås.

Recept på lammlägg i gryta
Foto: Hanne Storhaug Jensen

En ny favorit med höstens lamm?   

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant