Kolhydrater: 0 g per 100
Många av oss äter lammben, men steken från framläggen, lammbog, är minst lika gott! Lammbog är också billigare än låret, så långstekt lammbog är ett bra middagsval.
Vi äter får i kål på hösten och lammben till påsk. Men lamm är gott året runt! Och det här receptet på långstekt lammbog är helt enkelt otroligt gott både till vardags och fest!
Eftersom bogen innehåller mycket bindväv måste den stekas länge för att inte bli seg. Långstekt lammbog blir lite som pulled pork, fast bättre. Så ha tålamod!
LÄS ÄVEN: Lammgryta med sötpotatis
Detta behöver du:
1 lammbog
Salt, peppar och rosmarin
LÄS ÄVEN: Recept på lämmlegg i gryta
Så gör du:
1. Låt köttet ligga i rumstemperatur i ett par timmar om du har tid.
2. Sätt ugnen på 140 grader.
3. Krydda bogen med kryddor som du gillar (t.ex salt, peppar, vitlök och rosmarin) och slå in den väl i aluminiumfolie.
4. Ugnsstek i 4-6 timmar (de minsta bogarna på 7-800 gram kan du ta ut efter 4 timmar, men de större kan stekas lite längre) tills köttet faller av benet.
5. Avsluta gärna med några minuter under grillelementet så får lammet en gyllene och lite spröd yta.
Servera gärna långstekt lammbog med ugnsbakade grönsaker, som du kan ställa in i ugnen den sista timmen. Enkelt, billigt och väldigt gott!
LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.