Livet och diabetes Mat och recept

Recept på lunchsallad med äggröra och broccoli

Publicerad för första gången: 10.03.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Recept på lunchsallad med äggröra och broccoli Foto: Hanna Fjeldheim Dale
Kolhydrater per portion: 8 gram, Fiber: 7,5 gram

Vill du ha en näringsrik, god rätt som är snäll mot blodsockret och som gör att du känner dig mätt länge? Då är detta det perfekta receptet på lunchsallad. En bra källa till fiber, protein och hälsosamma fettsyror. Ägg är en otroligt näringsrikt och mångsidigt livsmedel.

TIPS: För att öka näringsinnehållet i rätten kan du med fördel använda ½ avokado, topp med lite rostade frön och/eller blanda i lite riven ost i äggröran.

Accu-Chek Instant

Detta behöver du:

En portion:

2 ägg

1 msk olivolja

¼ broccoli

en näve färsk spenat

Accu-Chek Instant

¼ avokado

1 morot

salt + peppar

LÄS ÄVEN: Äggrulle med sallad

Så gör du:

1. Stek äggröra av två ägg på medelhög värme i lite olja tills den får en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela broccolin i buketter som du ångar lätt.

3. Blanda färsk spenat, ägg och broccoli i en skål.

4. Skär moroten i stavar och servera vid sidan av.

5. Toppa med avokado och eventuellt lite mer peppar.

LÄS ÄVEN: Tomatpanna med kikärter

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare