Kolhydrater per platta: 21 gram
Varav fiber: 3,7 gram
Är du sugen på en riktigt god helgfrukost, eller en lite mer spännande lunchlåda? Prova att göra spenatvåfflor!
Våfflor behöver inte nödvändigtvis vara ett dåligt val med mycket snabba kolhydrater! De här gröna våfflorna med spenat är rika på fiber och fungerar perfekt som grund för de flesta pålägg. Spenatvåfflor passar perfekt som en supergod helgfrukost eller för att göra lunchlådan lite mer spännande.
PS! Receptet innehåller inget socker eller vetemjöl.
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett
Ingredienser
1 platta
30 g havregryn
½ tsk kardemumma
1 krm salt
1 ägg
2 msk yoghurt naturell
2-3 msk mjölk
en stor näve färsk spenat
smör till gräddning
LÄS ÄVEN: Paj med rökt lax och grönsaker
Tillagning
1. Mal havregrynen till mjöl i en matberedare eller mixer.
2. Tillsätt de andra ingredienserna och kör tills du har fått en ljusgrön och slät smet. Späd ut med lite mjölk eller tillsätt mer havregryn om smeten är för rinnig, beroende på vilken konsistens du föredrar..
3. Smörj våffeljärnet med lite smör och grädda våfflan tills den har fått en gyllene färg.
4. Servera med önskat pålägg, till exempel vitost.
LÄS ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.