Livet och diabetes Mat och recept

Recept på thai-inspirerad kycklingsoppa

Publicerad för första gången: 07.01.21 | Senast redigerad: 16.11.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Recept på thai-inspirerad kycklingsoppa Foto: Hanne Storhaug Jensen
Kolhydrater: ca 1-2 g per 100

Thai-inspirerad kycklingsoppa är en middagsfavorit här hemma. Du lagar den på mindre än 15 minuter. En näringsrik höstsoppa med mycket smak!

När du köper en hel ekologisk kyckling får du mycket mer för pengarna än om du köper bitar. För att göra denna rätt kan du skära ut bröstfiléerna (och lägga dem i kylskåpet till nästa dag). Därefter kan du laga dagens middag med resten av kycklingen, till exempel helstekt kyckling i ugn (krydda väl med salt, peppar och rosmarin och stek den på 180 grader i ca 50 minuter).

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Ben- och köttrester kan du koka läcker buljong på över natten, och dagen efter kan du laga denna rätt. När du köper ekologiskt stödjer du en produktion som är mer hållbar för jorden och djuren lever under bättre förhållanden. Köttet är sannolikt också hälsosammare eftersom kycklingarna får bättre foder.

Detta behöver du:

(fyra portioner)

2 stora kycklingfiléer, gärna ekologiska (eller fyra vanliga)
½ lök
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 paprikor, skivade
3 morötter, i tunna skivor
1 stor squash, i bitar
1 cm skalad och finhackad ingefära
1 liter kycklingbuljong
1-2 msk röd thai-curry
1 burk kokosmjölk (4 dl)
1-2 msk fisksås
Salt och peppar 

thai-inspirerad kycklingsoppa
Foto: Hanne Storhaug-Jensen.

Så gör du:

  1. Skär kycklingfilén i lagom små bitar och stek den i lite smör (stek inte för länge eftersom den snabbt blir för torr). Ställ åt sidan.
  2. Finhacka lök och skiva morötterna, squashen och paprikorna. Stek grönsakerna och löken i lite smör på medelhög värme tills löken är blank och mjuk, ca 5 minuter.
  3. Lägg i den finhackade ingefäran, 1-2 msk röd thai-curry och finhackad vitlök och stek i ytterligare 1/2-1 minut (se upp så att det inte bränns vid)
  4. Häll på kycklingbuljong och kokosmjölken.
  5. Lägg i kycklingbitarna. Värm på lagom värme tills allt är genomvarmt (kycklingen kokar snabbt torr).
  6. Smaka av med fisksås, salt och peppar.

 Smaklig måltid!

LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad

Accu-Chek Mobile
Foto: Hanne Storhaug Jensen

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant