Kolhydrater per portion: ca 25 gram
Röd curry med scampi är varm, välsmakande och näringsrik mat som passar lika bra året runt.
Du kan gärna göra den här rätten vegetarisk och tillsätta dina favoritgrönsaker. Eller byta ut scampin mot till exempel lax eller kyckling. Möjligheterna är många! Det här receptet fungerar också lika bra med röd, grön och gul currypasta.
PROVA GÄRNA: Tacobowl med lax
Ingredienser
Recept för 3 portioner
400 g förkokt/rensad scampi
1 burk kokosmjölk
2-3 tsk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill att det ska vara)
2 msk sojasås
2 tsk fisksås
1/2 – 1 chili
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 rödlök
2 vårlökar
1 röd paprika
2 morötter
1/2 squash
1 burk vattenkastanjer
1 burk minimajs
En näve sockerärtor
Olja till stekning
Salt + peppar
Lime
Färsk koriander
PROVA GÄRNA: Fiskkakor med riven rödbeta och remouladsås
Tillagning
1. Finhacka vitlöken, chilin, ingefäran och rödlöken. Bryn det blankt i lite olja på botten av en gryta. Skär paprika, morot, squash och vårlök i lagom stora bitar och lägg i grytan.
2. Fräs grönsakerna i currypastan. Lägg därefter i den förkokta scampin, sockerärtor, minimajs och vattenkastanjer.
3. Tillsätt kokosmjölken och smaka av med sojasås, fisksås, salt och peppar. Låt dra en liten stund på svag värme så att smakerna sätter sig ordentligt.
4. Servera röd curry med färsk koriander och lite färsk lime ovanpå.
PROVA GÄRNA: Paj med ugnsbakade grönsaker och feta
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.