Kolhydrater per bulla: 19 gram
Fiber per bulle: 2 gram
Jag tror att jag ännu inte har mött någon som inte gillar de läckra vetebullarna med kanelfyllning – och det förstår jag!
För mig är kanelbullar nästan oslagbara som jästbak, och ofta bakar jag en lite nyttigare variant, så att jag kan unna mig en bulle när sötsuget kommer en kväll mitt i veckan.
Jag rekommenderar verkligen att du testar de här, då de är riktigt saftiga och goda.
PROVA ÄVEN: Superenkla kex med choklad
För 16 bullar behöver du:
80 gram sukrin gold (eller 40 gram sukrin+)
50 gram smör, mjukt
2 dl lättmjölk
150 g mager kvarg
1 ägg
25 gram jäst (eller ½ påse torrjäst)
¼ tsk salt
1 tsk kardemumma
150 gram havremjöl
300 gram vetemjöl
1 ägg för pensling
50 gram smör, mjukt
80 gram Sukrin gold
2 tsk kanel
Så gör du:
- Värm mjölken till ca 38 grader. Vispa i kvargen, ägg, salt, kardemumma, sukrin och jäst.
- Tillsätt båda mjöltyperna (spara lite vetemjöl till utbakningen) och knåda i 5-10 minuter.
- Tillsätt mycket smör i tärningar och knåda i 5 minuter till. Justera vid behov med resten av mjölet.
- Låt degen jäsa till ca dubbla storleken på en varm plats (30-60 minuter).
- Rör smör, sukrin och kanel mjukt.
- Kavla ut degen till en rektangel, bred på kanel- och sukrinblandningen och rulla ihop.
- Dela i 16 bitar, lägg bitarna på en bakplåt (gärna med änden på bullen dold under den) och låt bullarna jäsa i ytterligare 20-30 minuter.
- Medan du väntar förvärmer du ugnen till 200 grader – och när bullarna har jäst klart penslar du dem med ägg och gräddar i 10-12 min (håll ett öga på bullarnas färg).
- Låt bullarna svalna på galler! Kanelbullarna kan med fördel frysas när de har svalnat.
PROVA ÄVEN: Recept på spenatvåfflor
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.