Hummus är faktiskt det perfekta tillbehöret till nästan allt. Perfekt pålägg, perfekt som salladstopping och perfekt till de flesta middagsrätter. En mycket allsidig delikatess, helt enkelt!
Kolhydrater per portion av 50 g: cirka 11 g
Därför är det aldrig fel att ha en glasburk med hemlagad curryhummus stående i kylskåpet. Dessutom är det enkelt att göra curryhummus. För de personer som är lite osäkra på vad hummus egentligen är, så är det ett slags «kikärtsmos» med många smakliga kryddor.
Eftersom huvudingrediensen är kikärtor är hummus rik på fibrer, komplexa kolhydrater och protein. Smaken kan du variera med olika kryddor och örter, beroende på vad du tycker om. Jag själv älskar curry, och jag använder denna gula krydda till allt möjligt. I hummus passar curry extra bra!
LÄS ÄVEN: Proteinfrallormed frön och yoghurt
Ingredienser
Portionen räcker till en stor bulle
2 burkar med kikärtor (cirka 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk sesamfrön
1 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en blender eller matberedare, och kör alltihop till en slät puré. Smaka av med lite mer kryddor. Justera eventuellt konsistensen med lite vatten. Curryhummusen kan förvaras i en glasburk i kylskåpet ett bra tag.
Du kan hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com.
LÄS ÄVEN: Asiatisk sallad med mango, morot och feta
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.