Kolhydrater per scone: ca 35 g
Varav 7 g fiber
Scones med havre är en perfekt helgfrukost när du är sugen på något nybakat, men inte orkar vänta på jäsning.
De smakar bra med ost och är perfekta att frysa. Du kan gärna tillsätta andra slags nötter eller frön efter önskemål. Det funkar även fint att tillsätta riven morot.
PROVA ÄVEN: GRÖN SUPERSOPPA MED ÄRTOR, KÅLROT OCH GRÖNKÅL
Ingredienser
8 scones
4 dl havregryn
2 dl fullkornsspeltmjöl
2 dl siktat speltmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1/2 dl solrosfrön
1/3 dl linfrön
1/2 dl finhackade valnötter
2–3 dl Biola naturell (ev. yoghurt)
3 msk smält smör
2 msk honung
2 msk sesamfrön
Så här gör du
1. Lägg havregrynen i en matberedare eller använd en stavmixer för att mala till mjöl.
2. Lägg alla torra ingredienser i en skål.
3. Smält smöret och vänd ner honung och Biola. Blanda vätskan med de torra ingredienserna. Justera med mer Biola (eller eventuellt lite mjölk) eller mjöl tills du har en fast deg som kan formas med händerna.
4. Forma cirka 8 scones på en bakplåt. Strö över sesamfrön.
5. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler och njut.
PROVA ÄVEN: YOGHURTMOUSSE MED BLÅBÄR OCH VANILJ
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.