Kolhydrater per portion: 30 gram
Varav fiber: 14 gram
Sesamlax är en mycket näringsrik måltid, fullmatad med allt som får kroppen att må bra.
Sesamläx är lika god at äta kall som varm, så detta är också en bra rätt att ha med sig i matlådan. Sesamläx är perfekt om du har rester av ugnsbakade grönsaker eller fisk över från gårdagens middag.
Byt gärna ut squashen och ärterna mot andra grönsaker som du gillar. Denna näringsrika och snabba rätt är en härlig middag! Mat båda til fest ock vardag som du svänger ihop i ett nafs!
LÄS ÄVEN: Krämig linspasta med feta och grønsaker
Ingredienser:
1 portion
1 st laxfilé
¼ tsk peppar
1 tsk sesamfrön
½ squash
1 tsk olivolja
½ burk kikärter
1 tsk olivolja
1/2 tsk paprikakrydda
en rejäl näve salladsmix eller spenat
1 msk granatäppelkärnor
50 g ärter
1 msk inlagd ingefära
1 morot i stavar
LÄS ÄVEN: Smörstekta kantareller med vita bönor
Hur man gör sesamlax:
1. Dela squashen i stora bitar och lägg laxfilén och squashbitarna på en bakplåt. Peppra laxen och strö sesamfrön över den, och häll lite olivolja över squashen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
2. Skölj kikärterna väl och stek snabbt i lite olja i en het stekpanna med paprikakryddor.
3. Lägg salladen i en skål och fördela de stekta kikärterna, den ugnsbakade squashen, ärterna och laxen i skålen.
4. Toppa med granatäpple och inlagd ingefära och servera med morotsstavar.
LÄS ÄVEN: Superfrukost: Glutenfri bovete- og chiagrøt
LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.