Kolhydrater per portion: 17 gram
Fibrer: 11 gram
Smörtorsk med ångade grönsaker är perfekt om du vill ha en hälsosam middag som är snäll mot blodsockret.
Smörtorsk och ångade grönsaker är en fiskrätt som går snabbt att tillaga och är näringsrik och god vardagsmat. Och med lite kolhydrater och mycket fiber får du också en middag som är snäll mot ditt blodsocker. Torsk är en mager fisktyp och en av våra bästa källor till jod, men du kan naturligtvis byta ut torsken mot en annan typ av fisk om du vill.
Grönsakerna i det här recept är bara ett förslag, och du kan självklart använda andra grönsaker om du vill.
LES ÄVEN: Krämig linspasta med feta och grönsaker
Ingredienser
2 portioner
2 torskfiléer à 150 g
1 msk smör
peppar
4 stora morötter
en bunt sparris (ca 15 stycken)
150 g sparrisbönor
120 g färsk spenat (ca en mellanstor påse)
2 msk olivolja
1 msk finrivet citronskal
salt och peppar
LES ÄVEN: Proteinrikt stekt ris
Tillagning
Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Toppa med smör och peppar och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Dela morötterna i tunna skivor, och sparrisen och bönorna i små bitar
Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt först morötterna. Koka i ca 1 minut innan du tillsätter bönorna och sparrisen. Koka i ytterligare 30 sekunder och häll sedan av vattnet.
Toppa grönsakerna i kastrullen med spenaten och lägg på locket. Låt stå i ca 1 minut så att spenaten faller isär. Vänd i olivolja och smaka av med salt och peppar.
Fördela de ångade grönsakerna på två tallrikar och toppa med torsken. Häll över smöret från den ugnsfasta formen och riv över lite citronskal.
LES ÄVEN: Kyckling Piccata
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.