Kolhydrater totalt i kakan: 118 gram
Fiber totalt i kakan: 61 gram
Smulpaj med bär och röda frukter är den ultimata desserten. Det är extra roligt om du har möjlighet att själv plocka bär och frukt i naturen.
Äntligen var det dags att plocka frukt och bär i våra svenska trädgårdar! Passa på att göra en god smulpaj med det du kan plocka – och servera kakan med lite vaniljsås eller en kula vaniljglass.
Om du inte har möjlighet att plocka frukt och bär själv kan du självklart köpa det du vill använda i butiken.
PROVA ÄVEN: Frukostsmoothie med blåbär och nötsmör
Ingredienser
800 gram röda frukter och bär (jag använde ungefär lika delar vinbär, körsbär och rabarber)
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
100 gram havregryn
50 gram Sukrin guld
100 gram mandelmjöl
100 gram mjukt smör
1 nypa salt
PROVA ÄVEN: Morotspannkakor – utan socker
Så gör du:
- Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
- Vänd i potatismjöl och vaniljsocker i frukten/bären
- Blanda smör, havregryn, mandelmjöl, Sukrin guld och salt till en lös smulig deg
- Fördela fruktblandningen i en pajform och smula över degen i klumpar.
- Grädda kakan i 30 minuter, låt den svalna något och ät den medan den fortfarande är varm.
Hoppas det smakar!
PROVA ÄVEN: Granola med mandelsmör och banan
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.