Kolhydrater: 20 g per portion (hela receptet: ca 80 g kh)
Denna somriga sallad passar perfekt som tillbehör till grillmaten, eller till exempelvis ugnsbakad lax. Fräscha sallader kan varieras med frukt och grönsaker som är i säsong. Du kan till exempel lika gärna använda hallon som jordgubbar i den här salladen, eller byta ut bönorna mot linser.
Sommarsallad med fetaost, jordgubbar och nektarin
4 personer
- ett par nävar blandad sallat
- 200 g gröna bönor
- en burk vita bönor (cirka 200 g)
- 10 jordgubbar
- 1 avokado
- 10 rädisor
- 1 nektarin
- 15 hackade valnötter
- 100 g naturell fetaost
Dressing
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamicovinäger
- salt och peppar
Ge de gröna bönorna ett snabbt uppkok. Dela frukt och grönsaker i lagom stora bitar, och vänd ihop alla salladsingredienserna i en skål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, och toppa salladen med dressing, hackade valnötter och fetaost.
Njut av smaken av sommar!
PROVA ÄVEN: Ugnsbakat ratatouille
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.