KH per portion (inkl fibrer): cirka 17 g
Denna läckra, näringsrika och snabba rätt är en härlig och snabblagad middag! Om du vill kan du självfallet använda annan fisk än lax, eller servera den ljumma salladen till lite kött eller kyckling i stället.
Snabb och färgrik vardagsmat som du svänger ihop i ett nafs!
Stekt lax + ljummen sallad med broccoli och champinjoner
2 portioner
Du behöver:
- 2 bitar lax (cirka 2 x 125 g)
- Salt och peppar
- Smör till stekning
- 1/2 broccoli
- 1 vitlöksklyfta
- 1 rödlök
- 4 tomater
- 4 champinjoner
- 2 rejäla nävar ruccolasallat
Gör så här:
Stek laxen i smör i en stekpanna. Krydda efter egen smak. Dela broccolin i små buketter och koka den lätt i kokande vatten.
Finhacka vitlök, och skär rödlök, tomater och champinjoner i bitar. Stek vitlök, rödlök, champinjoner och tomater i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Om du vill kan du tillsätta mer spännande kryddor.
Fördela ruccola och broccolibuketter på två tallrikar, och toppa med stekta grönsaker och lax.
Foto: Hanna Dale
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.