Mat och recept

Tonfiskburgare med senapsdressing

Publicerad för första gången: 02.10.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Tonfiskburgare med senapsdressing Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 1 gram
Fibrer: 0 gram

De här burgarna gjorda på tonfisk och ägg är ett suveränt alternativ till klassiska hamburgare om du vill byta ut köttet.

Tonfiskburgare är också perfekt som tillbehör till en sallad eller ugnsbakade grönsaker.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

LÄS ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad

Ingredienser

1 portion (3 medelstora burgare)

1 burk tonfisk i vatten, avrunnen (ca 150 g)
1 ägg
20 g riven parmesan
Peppar
1 msk olja till stekning

Dressing:
3 msk tjock yoghurt naturell
2 tsk grov senap
peppar

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad torsk med rotfrukter

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Tillagning

1. Häll av vattnet från tonfisken och rör ihop med tonfisk, ägg och riven ost. Krydda efter önskemål. Ställ röran i kylskåpet i minst 10 minuter innan du steker burgarna.

2. Rör ihop yoghurt och senap till dressingen och smaka av med peppar.

3. Värm en panna med lite olja, och forma tre burgare av tonfiskröran. Stek tills de är gyllene och fasta innan du vänder.

4. Servera med dressing och andra tillbehör efter önskemål.

LÄS ÄVEN: Paj med rökt lax och grönsaker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile