Kolhydrater per portion: 1 gram
Fibrer: 0 gram
De här burgarna gjorda på tonfisk och ägg är ett suveränt alternativ till klassiska hamburgare om du vill byta ut köttet.
Tonfiskburgare är också perfekt som tillbehör till en sallad eller ugnsbakade grönsaker.
LÄS ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad
Ingredienser
1 portion (3 medelstora burgare)
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen (ca 150 g)
1 ägg
20 g riven parmesan
Peppar
1 msk olja till stekning
Dressing:
3 msk tjock yoghurt naturell
2 tsk grov senap
peppar
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad torsk med rotfrukter
Tillagning
1. Häll av vattnet från tonfisken och rör ihop med tonfisk, ägg och riven ost. Krydda efter önskemål. Ställ röran i kylskåpet i minst 10 minuter innan du steker burgarna.
2. Rör ihop yoghurt och senap till dressingen och smaka av med peppar.
3. Värm en panna med lite olja, och forma tre burgare av tonfiskröran. Stek tills de är gyllene och fasta innan du vänder.
4. Servera med dressing och andra tillbehör efter önskemål.
LÄS ÄVEN: Paj med rökt lax och grönsaker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.