Mat och recept

Torsk i ugn med kapris, fänkål och sommarkål

Publicerad för första gången: 16.10.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Torsk i ugn med kapris, fänkål och sommarkål Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydratinnehåll (hela rätten): 17 gram
Fibrer: 7 gram

Den här ugnsbakade torsken är suverän vardagsmat – proteinrik, fiberrik och med få kolhydrater.

Torsk i ugn med kapris är naturligtvis också supergod! God som fristående rätt eller till fullkornsris, quinoa, gott bröd eller en sallad.

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Torskcurry i form

Ingredienser

4 porsjoner

1 fänkål
8 st schalottenlökar
ett huvud sommarkål
2 msk olivolja
1 dl vatten
salt + peppar
en skvätt citron
4 st torskfiléer à ca 150 g
2 msk smör
rivet skal av ½ citron
2 msk kapris
peppar

PROVA ÄVEN: Grön lasagne

Tillagning

1. Dela fänkålen och kålen i tunna skivor och schalottenlöken i bitar. Lägg alla grönsaker i en stor ugnsform. Ringla över olivolja, en skvätt citron, kryddor och vatten.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

2. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka.

3. Ta ut formen och fördela torsken mellan grönsakerna. Toppa varje torskfilé med smör, kapris, rivet citronskal och lite peppar.

4. Fortsätt grädda i ugnen tills fisken är mjuk, cirka 7 minuter.

5. Servera som den är eller med önskade tillbehör.

PROVA ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig