Kolhydratinnehåll (hela rätten): 17 gram
Fibrer: 7 gram
Den här ugnsbakade torsken är suverän vardagsmat – proteinrik, fiberrik och med få kolhydrater.
Torsk i ugn med kapris är naturligtvis också supergod! God som fristående rätt eller till fullkornsris, quinoa, gott bröd eller en sallad.
PROVA ÄVEN: Torskcurry i form
Ingredienser
4 porsjoner
1 fänkål
8 st schalottenlökar
ett huvud sommarkål
2 msk olivolja
1 dl vatten
salt + peppar
en skvätt citron
4 st torskfiléer à ca 150 g
2 msk smör
rivet skal av ½ citron
2 msk kapris
peppar
PROVA ÄVEN: Grön lasagne
Tillagning
1. Dela fänkålen och kålen i tunna skivor och schalottenlöken i bitar. Lägg alla grönsaker i en stor ugnsform. Ringla över olivolja, en skvätt citron, kryddor och vatten.
2. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka.
3. Ta ut formen och fördela torsken mellan grönsakerna. Toppa varje torskfilé med smör, kapris, rivet citronskal och lite peppar.
4. Fortsätt grädda i ugnen tills fisken är mjuk, cirka 7 minuter.
5. Servera som den är eller med önskade tillbehör.
PROVA ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.