Kolhydrater per portion: 27 gram (6 portioner per låda)
Denna tomatlåda med tonfisk och grönsaker är en superenkel och snabb middag som kan kombineras med en rad olika rätter.
Till exempel kan tomatlådan smaka bra både som pastasås eller serverad med fullkornsris, quinoa, ett gott bröd, sallad eller andra tillbehör efter eget önskemål. Jag äter den med lite fullkornsris, avokado och ruccola.
Denna låda är beräknad för en person, men kan gärna dubblas om du vill laga till flera personer.
PROVA ÄVEN: MEXIKANSK GRYTA MED KYCKLING OCH BÖNOR
Ingredienser
En portion
1 morot
½ gul lök
150 g körsbärstomat
½ aubergine
1 vitlöksklyfta
½ chili
1 msk olivolja
1 tsk provencekrydda
salt + peppar
½ paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
en burk tonfisk i vatten (avrunnen)
PROVA ÄVEN: CURRYKIKÄRTOR MED ROSTADE GRÖNSAKER OCH HALLOUMI
Så här gör du
1. Hacka lök, vitlök och chili och dela moroten och auberginen i små bitar. Lägg grönsakerna i en liten eldfast form och ringla över olja och kryddor. Baka i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter.
2. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lite honung. Vänd ner grönsakerna i tomaterna och baka i ytterligare cirka 15 minuter tills grönsakerna är helt mjuka och tomaten har fått dra in.
3. Ta ut formen ur ugnen och vänd ner tonfisken i den varma tomatlådan. Smaka av med salt och peppar och servera med önskat tillbehör.
PROVA ÄVEN: PANERAD TORSK MED ZUCCHINI OCH KIKÄRTSSALLAD
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.