Kolhydrater: 18 g per portion
Varav 4 g fibrer
Att tillaga omelett i ugnen är ett väldigt bra trick om du vill ha en tjock och mättande omelett. Byt ut potatis mot paprika och lök för en variant med färre kolhydrater.
Denna broccoliomelett håller bra i flera dagar i kylskåp, och är därför även bra att tillaga mycket av om du vill ha en enkel och näringsrik lunch som är lätt att ha till hands när det är bråttom.
Det är bara fantasin som sätter gränser för vad den ska innehålla, variera gärna med olika grönsaker och ost beroende på vad du har hemma.
Servera förslagsvis med en fräsch grönsallad och lite gott grovt bröd.
TIPS!
Vill du ha en omelett med färre kolhydrater kan du låta bli potatisen och istället använda lök och paprika
Byt gärna ut vitost mot fetaost, kvarg eller annan ost efter smak
PROVA ÄVEN: Halloumibowl med grönsaker och fullkornsris
Ingredienser
2 portioner
3 potatisar
1/2 broccoli
5 ägg
0,5 dl mjölk
1 msk crème fraiche
60 g riven ost (jag använde Jarlsberg)
1 tsk oregano
salt+peppar
olivolja i formen
Tillagning
1. Dela potatisarna i små bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
2. Dela broccolin i små buketter och koka dem tillsammans med potatisen under den sista minuten. Häll av vattnet.
3. Vispa samman ägg, mjölk, kryddor, crème fraiche och riven ost.
4. Ringla lite olja i botten på en eldfast form och lägg i potatisen och broccolin. Häll över äggblandningen och blanda alltsamman väl.
5. Grädda omeletten i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Omeletten ska vara fast och lite gyllengul.
PROVA ÄVEN: Laxbowl med bakad sötpotatis, quinoa och avokado
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.