Kolhydrater i hela receptet: 22 gram
Fiber i hela receptet: 9 gram
Pesto är verkligen en sås som kan användas till så många saker! Som pizzasås, på pasta, som dressing i en sallad eller bara på en skiva bröd. Och med det här receptet får du världens godaste pesto.
Pesto är också en hälsosam källa till fett, eftersom den innehåller massor av omättade fettsyror från nötter, kärnor och olivolja. Enligt min mening – och jag har provat många olika sorter – är detta det överlägset bästa receptet på grön pesto. Testa själv!
PROVA ÄVEN: Vintersallad med kål och citrus
Ingredienser
För en liten syltburk behöver du:
1 liten kruka basilika
1,5 dl olivolja
100 gram cashewnötter, rostade
30 gram pinjenötter, rostade
2 vitlöksklyftor
30 gram parmesan, riven
1-2 tsk flingsalt (beror på om nötterna är saltade, smaka)
1/2 tsk peppar
En skvätt citronsaft
PROVA ÄVEN: Ärthummus med curry
Så gör du:
Kör allt i en mixer eller matberedare tills konsistensen är som du vill ha den. Personligen föredrar jag att peston har lite konsistens och inte är helt silkeslen.
PROVA ÄVEN: Potatissallad med fetaost
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.