Enklare kaka får du leta efter. Du gör den på mindre än två minuter och den har bara två ingredienser. Den är dessutom riktigt god.
Kolhydrater: ca 16 g per 100
Ingredienser
250 g mörk choklad
3 dl vispgrädde, gärna ekologisk
PROVA ÄVEN: Chokladfondant på några minuter
Så gör du:
- Smält chokladen i lite vispgrädde på svag värme, eller i vattenbad. Choklad förstörs vid hög värme, så här måste du vara försiktig.
- När chokladen har smält häller du i resten av vispgrädden och vispar upp den till en luftig kräm i mixern, eller för hand om du vill få lite träning.
- Ställ in i kylskåpet minst tre timmar före servering.
Tips! Passar bra till säsongens jordgubbar och lite vispad vispgrädde
En härlig avslutning på en god måltid, eller kanske som en fristående rätt?
PROVA ÄVEN: Mandelpudding
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.