Kolhydrater per portion: 39 gram
Fiber per portion: 5 gram
När du behöver en riktigt färgstark vitamininjektion till middag, välj detta recept på vietnamesisk nudelsallad!
Hemligheten bakom en välsmakande vietnamesisk nudelsallad är dressingen med fisksås och lime, samt de färska örterna – detta lyfter hela rätten. Dessutom är salladen både snabb och enkel att göra, win-win.
PROVA ÄVEN: GRÖNA NACHOS MED BAKAD POTATIS OCH SÖTPOTATIS
Ingredienser
För 3 portioner behöver du:
100 gram glasnudlar (1 litet paket)
400 gram skalad/rensad scampi
Lite olja
Lite chiliflakes, salt och peppar
1 mango, gärna lite omogen
1/2 gurka
2 morötter
1/2 isbergsallad
2 tomater
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
En handfull av var och en av dessa färska örter, hackade: koriander, mynta och thaibasilika
Dressing:
3 msk fisksås
Saften av 2 lime
1/2 tsk Natreen-droppar (eller motsvarande sötningsmedel)
1/2 chili
Topping:
Finhackade salta jordnötter
Krispigt stekt lök
PROVA ÄVEN: GUL CURRY MED TORSK, POTATIS OCH ANANAS
Så här gör du
1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.
2. Koka nudlarna enligt anvisningarna och skölj i kallt vatten tills de är avkylda. Ställ åt sidan.
3. Skär alla grönsakerna i fina strimlor och använd en spiralizer (om du har en sådan) på gurkan och morötterna, som jag har gjort.
4. Stek scampin i lite olja och krydda med chiliflakes och salt/peppar. Hacka örterna.
5. Blanda samman grönsakerna, örterna, nudlarna och dressingen och toppa salladen med stekt scampi, hackade jordnötter och krispigt stekt lök.
Hoppas det smakar bra!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.