Kolhydrater per 100g: 8 gram (totalt 101 g)
Den här vintersalladen är full av både färg, smak och bra näring, och passar till det mesta.
Vintersallad med kål och citrus kan du med fördel servera till kött eller fisk, som en del av en större måltid eller som en fristående rätt.
LÄS ÄVEN: Fiskkakor med riven rödbeta och remouladsås
Ingredienser
Sallad för ca 6 personer
½ – 1 huvud rödkål (beroende på storlek)
ett litet paket färsk spenat
2 apelsiner
1 päron
kärnor från ½ granatäpple
80 g valnötter
Dressing:
2 msk grov senap
4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
saften av ½ citron
2 tsk honung
rivet skal av ½ citron (helst ekologisk)
peppar
LÄS ÄVEN: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost
Tillagning
1. Finhacka rödkålen och spenaten och vänd ihop.
2. Vänd ihop alla ingredienserna till dressingen och vänd i kålen och spenaten.
3. Dela päronet och apelsinerna i tunna skivor och lägg på kålen.
4. Toppa med granatäpple och krossade valnötter.
LÄS ÄVEN: Nudelsallad med sprödstekt tofu
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.