Kolhydratinnehåll i yoghurtkikärter: 18 gram per portion
Varav fiber: 7 gram
Hösten bjuder på massor av läckra rotfrukter i säsong som enkelt kan ugnsbakas eller grillas. Servera gärna med yoghurtkikärter för en hälsosam och spännande liten maträtt.
Ugnsbakade eller grillade höstmorötter är riktigt gott som tillbehör till det mesta. Här serveras de tillsammans med en proteinrik liten rätt med kikärter och yoghurt. Yoghurtkikärter kan även serveras som proteinkälla till sallad och ugnsbakade grönsaker, och de innehåller dessutom mycket fiber.
TIPS:
Yoghurtkikärter är suveränt som topping på sallader och till andra typer av grillade grönsaker.
LÄS ÄVEN: Näringsrik havregrynsgrøt
Ingredienser
2 portioner
6-8 morötter (beroende på storlek)
1 msk olivolja
salt + peppar
Kikärter i yoghurt:
1 burk kikärter (ca 230 g)
4 msk grekisk/turkisk yoghurt
2 msk ricotta (kan utelämnas)
2 msk riven parmesan
1 msk finrivet citronskal
1 msk finhackad persilja eller basilika
peppar
LÄS ÄVEN: Kyckling piccata
Tillagning
1. Börja med morötterna som ska ugnsbakas: Tvätta morötterna väl och lägg dem på en bakplåt, ringla lite olivolja över, salta och peppra. Baka i ugnen, gärna med grillelement, på 220 grader i 15-20 minuter.
2. Skölj kikärterna noga. Blanda yoghurt, ricotta, parmesan, citron och örter. Rör i kikärterna. Smaka av med peppar efter önskemål.
3. Servera yoghurtkikärterna med ugnsbakade morötter och gärna en enkel grönsallad.
LÄS ÄVEN: Tomat i ugn med vita bönor
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.